Menu Sluiten

Greenchoice opzeggen na maatregelen tegen zonnepanelen

Greenchoice opzeggen

Greenchoice contract opzeggen? Mogelijk denkt u dat door de nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd, om de problemen met zonne-energie een hoofd te bieden. Daarmee is Greenchoice de derde energie maatschappij die vergelijkbare stappen zet. Energiemaatschappij Van de Bron en Budget Energie waren Greenchoice voor. De verontwaardiging die hieruit ontstond was fors. Nu Greenchoice vergelijkbare stappen zet, zijn de reacties echter veel minder heftig. Lees hier de ins en outs van deze ontwikkeling en wat het voor jouw bedrijf betekend. Ben je klant bij Greenchoice, neem dan snel contact op voor doorrekening van jouw situatie.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Greenchoice aankondiging onderdeel van bredere trend

  Aangezien er al meerdere energieleveranciers veranderingen hebben doorgevoerd op dit vlak, is het aannemelijk dat er een onderliggende oorzaak is. Door deze problematiek te snappen kan ook de maatregel van Greenchoice beter beoordeeld worden. Tevens helpt het jouw bedrijf om te anticiperen op de toekomstige ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Dat is belangrijk om te snappen of u uw contract bij Greenchoice moet opzeggen.

  Onderliggende oorzaak: netcongestie en onbalans

  De maatregelen van deze energieleveranciers verschillen wel van elkaar, maar hebben een gemeenschappelijke deler. Het doel is namelijk om de oplopende kosten van de onbalans in het energienet een hoofd te bieden. Deze zogenaamde netcongestie en net onbalans zorgen voor serieuze problemen en kosten de energieleverancier veel geld. Er moet dus iets gebeuren om de situatie niet te laten escaleren.

  Zonnepanelen en wind oorzaak voor onbalans

  De oplossing hiervoor is niet gemakkelijk, maar het is wel duidelijk waar de oorzaak voor een groot deel in zit. Doordat zonnepanelen jarenlang gestimuleerd zijn door subsidies en ander soort stimuleringsmaatregelen, is het natuurlijke evenwicht van vraag en aanbod in de energiemarkt verstoord. Er wordt energie opgewerkt en geleverd aan het net door duizenden bedrijven en burgers, terwijl er op dat moment geen (of weinig) vraag is naar energie.

  Waarom is stroom overdag goedkoper: opzeggen greenchoice

  Deze verstoorde balans is in feite een klassieke situatie van vraag en aanbod. Doordat er geen vraag is maar wel veel aanbod, is de prijs van energie dan enorm goedkoop. De prijs zakt zelfs zo erg dat hij negatief wordt. Het wordt dan duurder om energie te leveren dan af te nemen. Dat komt door de technische beperking van het energienet: het net raakt overbelast als vraag en aanbod niet perfect op elkaar afgestemd wordt. Tevens heeft energieleverancier een wettelijke verantwoordelijkheid om onbalans te voorkomen binnen hun portfolio van aansluitingen. Dat maakt dat prijsstructuren en contracten van voorheen nu niet meer aansluiten op kosten en baten die de energieleverancier voorgeschoteld krijgt. Ook zullen veel bedrijven hun contract bij Greenchoice opzeggen, het zal Greenchoice nog steeds minder kosten dan simpelweg de huidige situatie voort te zetten.

  Subsidie en zonnepanelen op zaken vooruit gelopen

  Betekent dat een einde aan duurzame energie uit windmolens en zonnepanelen? Dat denken wij niet, uiteindelijk is dat waar de energiemarkt zich heen moet bewegen. Het energienet en de technologie is echter nog niet klaar voor de mate waarin wind en zon een vlucht hebben genomen. Niet alleen technisch moet er nog veel gebeuren, zoals het uitbreiden van het energienet en het door ontwikkelen van zaken als accu’s. Ook in de ‘Energie BV Nederland’ moet er van alles gaan verschuiven. De stap zoals Greenchoice die heeft gezet zijn daar onderdeel van en vormen het begin van een bredere verschuiving van het verdienmodel van energieleveranciers.

  Betere alternatieven dan Greenchoice: waarheen opzeggen?

  Dat dit proces geleidelijk plaatsvindt, betekent ook dat het essentieel is om als bedrijf actief opzoek te gaan naar het type contract wat nu het best past. Dit zal in de loop van de komende jaren continue blijven verschuiven, afhankelijk van beleid, maatregelen van de leveranciers, en de stappen die uw bedrijf zet in het verduurzamingsproces (zonnepanelen, meer of minder gas, elektrische voertuigen, etc.) Moet u daarom zo snel mogelijk weg bij Greenchoice, Budget Energie of Van de Bron? Waarschijnlijk wel, maar dat hangt volledig af van uw situatie. Neem daarom snel contact op om het vrijblijvend te laten doorrekenen.

  Spotcontract: wanneer wel en wanneer niet?

  Het positieve van deze ontwikkelingen is dat de energieprijs vermoedelijk verder zal blijven dalen. Dat heeft ook te maken met de problematiek rond het afschaffen van de salderingsregeling. Hierdoor blijft de druk op  het net hoog, en zullen meer leveranciers maatregelen nemen om die onbalans kosten bij de houder van zonnepanelen neer te leggen. Het gevolg zal zijn dat de energie voor de meeste bedrijven goedkoper zal worden. Bedrijven kunnen hier momenteel optimaal van meeprofiteren door op de Spotmarkt te blijven. Vermoedelijk wordt dat voordeel kleiner, als nieuwe maatregelen de opwekking van zonne-energie gaan de-stimuleren.

  Boete bij Greenchoice opzeggen

  Concreet gemaakt: bent u nu onder contract bij Greenchoice of Budget Energie? Neem dan snel contact op om te controleren of u kunt blijven of beter weg kan. Dat heeft ook te maken met de voorwaarden in uw contract en de opzeg kosten / boete die mogelijk van toepassing zal zijn.