Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw wellnesscentrum: laat deze bespaarmogelijkheden niet liggen!

Zakelijke energie voor uw wellnesscentrum: laat deze bespaarmogelijkheden niet liggen!

Wie gaat er nou niet graag naar een wellness? Ontspannen in een stoombad, naar de sauna, een massage; de mogelijkheden om even helemaal tot rust te komen zijn eindeloos. Om deze centra goed verwarmd en draaiende te houden, is veel energie nodig. Voor wellnesscentra valt op het gebied van zakelijke energie veel te behalen. Door slim uw gas in te kopen bij de voordeligste leveranciers kunt u veel geld besparen. Hoe koop ik zo voordelig mogelijk energie in voor mijn wellnesscentrum? Wat zijn andere slimme manieren om energie en dus ook geld te besparen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik slim gas in voor mijn wellnesscentrum?

  Wellnesscentra verbruiken over het algemeen veel gas en zijn dan ook vaak als grootzakelijke gasverbruikers aan te merken. Dit betekent dat uw gasaansluiting een minimale doorlaatwaarde heeft van 40 kubieke meter (m3) per uur. Voor wellnesscentra valt er veel te behalen op het gebied van zakelijke energie en gas. Bij de meeste centra is gasverbruik een groot deel van het algehele kostenplaatje. Een slimme inkoopstrategie voor uw gas zal dan ook een aanmerkelijk verschil maken in uw uiteindelijke facturen.

  Gas koopt u, net zoals energie, op de beurs in. De prijs van het gas komt tot stand op basis van vraag en aanbod, vergelijkbaar met bijvoorbeeld aandelen, fluctueren de vraag en het aanbod door maatschappelijke ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de inval van Rusland in Oekraïne, die de gasprijs heeft doen stijgen. U koopt gas voor een vaste of variabele prijs in. Zoals de naam al zegt houdt een vaste inkoopprijs in dat u over de afgesproken termijn hetzelfde bedrag voor uw gas per kuub betaalt. Gaat u risico’s liever uit de weg? Heeft u liever al op uw begroting vaststaan hoe veel u ongeveer gaat betalen voor de komende maanden? Dan is een vaste inkoopprijs raadzaam. Wilt u toch mee kunnen profiteren van prijsdalingen van de gasprijs? Dan kunt u gaan voor een variabele inkoopprijs, met een prijs die periodiek fluctueert op basis van vraag en aanbod. Kanttekening is dan uiteraard dat u dan dus op de termijn weinig zekerheid heeft over wat u voor gas gaat betalen. U kunt ook ineens te maken krijgen met prijsstijgingen.

  Hoe weet ik of mijn gas- en energiefacturen kloppen?

  Wist u dat er nog vaak genoeg fouten op uw energiefacturen staan? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het verbruik niet correct is weergegeven of dat u te veel belasting moet betalen.

  Als grootverbruiker betaalt u maandelijks voor uw werkelijke energieverbruik, dus heeft u per maand een ander bedrag staan. Daarnaast ontvangt u ook een factuur van uw netbeheerder per maand: in totaal 24 facturen per jaar. Dat zijn een hoop facturen om te controleren.

  Gelukkig hoeft u dat niet zelf te doen. Bij Zakelijke Energietarieven controleren wij uw facturen. Vanwege onze brede kennis en ervaring op de energiemarkt weten wij precies waar op moet worden gelet bij facturen en wat mogelijk een foute berekening kan zijn. Zo wordt voor u voorkomen dat u te veel betaalt aan uw leverancier.

  Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust een keer contact met ons op. Wij hebben de afgelopen jaren meerdere wellnesscentra en sauna’s ondersteund als energiepartner en zijn zo goed op de hoogte van uw behoeften en wensen. Via onze website kunt u vrijblijvend, eenvoudig een snel een offerte aanvragen.

  Kan ik besparen op mijn energiebelasting?

  Heeft u een grotere locatie met meerdere energiemeters en/of tussenmeters? U betaalt per meter belasting. Hier laten veel ondernemers een flinke besparingskans liggen! U kunt de meters namelijk clusteren, waardoor u over slechts één, in plaats van meerdere meters belasting hoeft te betalen. Wij helpen u graag met het in kaart brengen van uw meters. Neem bij vragen of interesse gerust contact met ons op.

  Hoe kan ik mijn wellnesscentrum verduurzamen?

  Duurzaamheid is een hot topic, er is geen bedrijf meer dat zich niet met duurzaamheid bezig houdt. Ook voor wellnesscentra liggen er voldoende kansen om te verduurzamen. Naast dat u hiermee een zinnig steentje bijdraagt aan het verbeteren van het klimaat, kunt u met duurzaamheidsmaatregelen ook veel geld besparen op uw energierekening.

  Bekende, grote oplossingen voor zakelijke afnemers van energie met betrekking tot verduurzaming zijn bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen. Heeft u een gebouw met een plat dak? Dan zijn zonnepanelen perfect als (aanvullende) energiebron. Daarnaast schaffen ook steeds meer ondernemers een warmtepomp aan. Met een warmtepomp kunt u warmte van buiten, zoals uit de grond of het water omzetten in warmte voor uw gebouw.

  Uiteraard zijn zonnepanelen of een warmtepomp flinke investeringen met een lange terugverdientijd. Verduurzaming kan ook met kleinere, goedkopere oplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van LED-verlichting voor uw gebouwen. Daarnaast zijn aanwezigheidsensors voor warmte en licht ook perfect voor uw centrum om te voorkomen dat u onnodig gas of energie verbruikt voor ruimtes die niet worden gebruikt.  

  Wat kunnen wij voor uw wellnesscentrum betekenen?

  Bij Zakelijke Energietarieven begrijpen wij dat energiezaken niet uw primaire bezigheid is. Daarentegen ziet elke ondernemer wel in dat energie met oog op de financiën geen bijzaak zou moeten zijn. Als allround energiepartner nemen wij u graag die zorgen uit handen en gaan wij voor u op zoek naar de beste contracten en strategieën.

  Ook voor wellnesscentra valt er immers veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Door energiecontracten te vergelijken en slim in te kopen kunt u veel geld besparen op uw uiteindelijke energierekening. Het is daarnaast ook verstandig om te onderzoeken met welke slimme trucs u uw pand en bedrijfsvoering kunt verduurzamen.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *