Menu Sluiten

Zakelijke energie voor vastgoedbeheerder: hoe slim inkopen

Slim en flexibel zakelijke energie inkopen als vastgoedbeheerder: hoe gaat dit in zijn werk?

Als vastgoedbeheerder beheert u vaak meerdere panden en daarom kan het flink wat tijd kosten een voordelig energiecontract af te sluiten. Flexibiliteit en efficiëntie staan dus bovenaan de lijst van een vastgoedbeheerder bij het inkopen van zakelijke energie. In deze blog leest u hoe Zakelijke Energietarieven de zorgen van u als vastgoedbeheerder uit handen kan nemen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Kleinzakelijke of grootzakelijke energie voor vastgoedbeheerder

  Ten eerste is het belangrijk om in kaart te brengen of u meer belang heeft bij kleinzakelijke of grootzakelijke energie. Dit hangt af van het soort aansluiting in uw pand. Heeft u een aansluiting kleiner dan 3×80 Ampère, dan bent u een kleinverbruiker. In dat geval kunt u een kleinzakelijk energiecontract aanvragen. Is uw aansluiting groter dan 3×80 Ampère, dan bent u een grootverbruiker en zal u een grootzakelijk energiecontract moeten afsluiten.

  Indien u vragen heeft over de inkoop van kleinzakelijke of grootzakelijke energie, neem dan contact met ons op.

  Voordelen om als vastgoedbeheerder één contract voor zakelijke energie af te sluiten

  Heeft u meerdere panden onder beheer, dan moet u vervolgens een keuze maken of u één energiecontract wil voor alle panden met één einddatum of dat u een los energiecontract per pand wil contracteren waarbij de einddata verschillen.

  Voorbeeld: stel u sluit nu een tweejarig zakelijk energiecontract af voor een pand in Amsterdam en na anderhalf jaar komt er een pand in Utrecht in uw portfolio bij. Het is dan mogelijk om het pand in Utrecht kosteloos en gemakkelijk in het energiecontract van het pand in Amsterdam op te nemen, zodat er een gezamenlijke einddatum is. Het energiecontract van het pand in Utrecht loopt in dit geval voor een half jaar en heeft als administratief voordeel dat u niet de einddatum van ieder energiecontract afzonderlijk in de gaten hoeft te houden.

  Het kiezen van één energiecontract is dus voordelig. Dit kan via Zakelijke Energietarieven. U kunt dan de energiekosten gemakkelijk op één factuur laten zetten. Het is bovendien flexibel, omdat u een mutatiebandbreedte kunt af te spreken. Wanneer er wisselingen plaatsvinden in uw vastgoedbezit, kunt u dit kosteloos bijstellen in uw energiecontract. U hoeft dan niet elke keer een nieuw energiecontact af te sluiten in geval u een nieuw pand koopt of verkoopt.

  Voordelen vast contract voor al uw vastgoed

  Desalniettemin kan het kiezen voor één energiecontract tot gevolg hebben dat u minder lang profiteert van een eventuele scherpe deal. Timing is zeer belangrijk. Stel dat u voor het pand in Utrecht een energiecontract met scherpe tarieven afsluit, maar deze slechts een looptijd van een half jaar heeft, dan bestaat de kans dat in die periode de energietarieven stijgen. U moet dan vervolgens weer een nieuw contract afsluiten waarbij u vaak eerder de dupe bent van de prijsstijging. Bovendien als het aantal panden dat u beheert nog te overzien is en uw portfolio niet regelmatig wisselt, dan is het vaak voordeliger om wel per pand een vast energiecontract af te sluiten.

  Flexibel inkopen zakelijke energie als vastgoedbeheerder

  Zakelijke Energietarieven kan u van dienst zijn bij het slim inkopen van energie voor uw vastgoed. Wij zijn experts op elke energiemarkt en kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft de inkoop van zakelijke energie als vastgoedbeheerder. Bij ons kunt u bovendien ervoor kiezen alles op één factuur te laten zetten of om juist per bedrijfspand een factuur te ontvangen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de factuur elke maand te ontvangen of bijvoorbeeld elk kwartaal: flexibiliteit staat voorop.

  Energiecontract met duurzame energie voor uw vastgoed

  Als u als vastgoedbeheerder duurzaamheid belangrijk vindt, kunt u ook kiezen voor een zakelijk energiecontract met duurzame energie. Als u gebruik maakt van deze groene stroom, krijgt u elektriciteit met Garantie van Oorsprong (GvO). Dit is een certificaat dat dient als bewijs dat de groene energie daadwerkelijk groen is. Een GvO staat voor 1.000 kWh, is een jaar geldig en mag ook maar één keer worden gebruikt.

  Belangrijk om te weten is dat deze groene stroom wel in het buitenland wordt opgewekt. Het is daarom misschien beter om te kiezen voor groene stroom die in Nederland wordt opgewekt. Dit wordt oranje stroom genoemd. Wilt u de productie van deze stroom op eigen bodem stimuleren? Wij staan voor u klaar om u te helpen.

  Zakelijke energie regelen als vastgoedbeheerder met behulp van Zakelijke Energietarieven

  Bent u een vastgoedbeheerder en wilt u zich niet telkens zorgen maken over energie gerelateerde zaken? Neem dan contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen. We zijn altijd op de hoogte van de energiemarkten en de beste aanbiedingen per energieleverancier. Of het nu gaat om inkoopstrategie, energiefacturen of duurzaamheid: wij staan dagelijks voor u klaar om uw energiezaken te regelen. Wij ondersteunen zo ook leden van de Vastgoed Management Nederland, waardoor u zich zorgeloos kunt bezighouden met het beheren van uw panden.

  Albert, Energie Analist