Menu Sluiten

Efficiënt en duurzaam energie inkopen voor datacenters

Efficiënt-en-duurzaam-energie-inkopen-voor-datacenters

Nederland staat vol met datacenters die ervoor zorgen dat we in de “cloud” kunnen werken en daar bestanden kunnen opslaan. Al deze datacenters gebruiken enorm veel energie. Daarom is het van extra groot belang voor deze bedrijven om zo goedkoop , duurzaam en efficiënt mogelijk energie in te kopen. Ook staat duurzaamheid en groene energie hoog in het vaandel in deze sector. Lees hier hoe wij voordelig zakelijke energie inkopen voor een datacenter en meedenken over duurzame oplossingen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Datacenters als grootzakelijke energieverbruikers

  De meeste datacenters kwalificeren als grootzakelijke energieverbruikers. Dit komt doordat ze een stroomaansluiting van meer dan 3×80 Ampère nodig hebben. Voor energie voor grootzakelijke bedrijven is een gecontracteerd vermogen verplicht. Wat houdt dat precies in?

  Een gecontracteerd vermogen is het vermogen wat de netbeheerder reserveert voor de betreffende afnemer van energie. De hoogte van het gecontracteerde vermogen kan de verbruiker zelf vaststellen en zo nodig ook wijzigen. Hiervoor is het daadwerkelijk energieverbruik relevant, maar ook de grootte van de aansluiting en het verbruik tijdens piekmomenten zijn van belang. Een datacenter gebruikt normaliter erg veel zakelijke energie. Tegelijkertijd is het energiegebruik relatief constant. Hier kan de hoogte van het gecontracteerd vermogen op ingesteld worden.

  Meer weten over het gecontracteerd vermogen voor datacenters en wilt u weten hoe hoog u deze moet vaststellen? Wij kunnen u hierover adviseren.

  Een vaste of variabele inkoopstrategie?

  Een zakelijke energieverbruiker die kiest voor een variabele inkoopstrategie, zorgt ervoor dat de energieprijs mee schommelt met de prijzen op de energiemarkten. De EPEX/APX-markt is waar er variabel energie ingekocht wordt. Het aantrekkelijke aan deze strategie is dat er geprofiteerd kan worden van grote prijsdalingen op de markt. Natuurlijk brengt dit ook met zich mee dat er bij stijgingen meer betaald moet worden.

  Voor datacenters die meer behoefte hebben aan zekerheid wat betreft hun energiefacturen, bestaat er de mogelijkheid om de energieprijs gedurende de hele contractduur vast te zetten. Dit noemen we een vaste inkoopstrategie. Stabiliteit is hetgeen waar eigenaren van datacenters vaak naar op zoek zijn, dus voor hen is dit een aantrekkelijke manier van energie inkopen. Men hoeft zich dan lang geen zorgen te maken over energie. Nadeel is overigens wel dat er geen voordeel kan worden gehaald uit plotselinge prijsdalingen op de markt.

  Wilt u gedetailleerd advies over welke inkoopstrategie het beste bij u en uw datacenter past? Onze energie-experts vertellen u hier graag meer over. Tevens zijn wij continu op de hoogte van het aanbod van energieleveranciers en kunnen we een vergelijking maken om u vervolgens het voordeligste energiecontract aan te bieden.

  Wij ondersteunen datacenters met verduurzaming

  Elke datacenter streeft naar een zo hoog mogelijke energie-efficiëntie. Dit komt natuurlijk doordat ze zo’n enorme hoeveelheid aan energie verbruiken (zo’n 1% van alle wereldwijde elektriciteit gaat naar datacenters, in Nederland zelfs 3%). Een enorme impact op de energiesector, en ook op het milieu. Hierdoor draait de meerderheid van de Nederlandse datacenters al op groene stroom en denkt men goed na over verduurzamingsmaatregelen. Ook de klanten van datacenters hechten hier grote waarde aan.

  Zakelijke Energietarieven helpt datacenters met het efficiënter omgaan met energie en het verlagen van de Power Usage Effectiveness (PUE). Denk hierbij onder andere aan zuinigere verlichting en betere isolatie. Vooral zuinige verkoelingssystemen zijn essentieel voor datacenters. Wij kunnen adviseren bij het installeren van zulke aanpassingen. Voor vragen over zonnepanelen kunt u ook bij ons terecht. Als u dat wilt regelen we zelfs de installatie ervan. Door onze jarenlange ervaring weten we precies waar u de beste en voordeligste zonnepanelen kunt afnemen.

  Ook niet onbelangrijk: bedrijven die verduurzamen komen in aanmerking voor meerdere interessante subsidies. Onze experts brengen graag voor u in kaart voor welke subsidies uw datacenter in aanmerking komt. Vervolgens kunnen we zelfs de aanvraag ervan regelen.

  Slimme facturering

  Voor datacenters is het belangrijk dat de administratie op orde is en dat energiefacturen overzichtelijk en op tijd binnenkomen. Wanneer de jaarafrekening niet op tijd binnenkomt, kunnen datacenters in de problemen komen bij het doorberekenen van de energieprijs naar de klanten. Gelukkig staan wij in nauw contact met elke zakelijke energieleverancier, waardoor we ervoor kunnen zorgen dat u uw jaarafrekening op tijd ontvangt.

  Door onze kennis van energiefacturen voeren we ook factuurchecks uit voor onze klanten. Dit kan flink lonen, omdat we op die manier vaak fouten uit facturen halen. Zo voorkomt u dat u onnodig te veel betaalt voor uw zakelijke energie.

  Zakelijke Energietarieven is dé energiepartner voor datacenters

  Door onze jarenlange ervaring binnen de energiesector hebben we al een datacenter of wat kunnen voorzien van hun zakelijke energie. Ze kunnen bij ons terecht voor al hun vraagstukken over energie. Of het nu gaat om hun inkoopstrategie, energiefacturen of duurzaamheid; we staan dagelijks klaar om advies te geven en om alle energiezaken te regelen.

  Heeft u een datacenter en wilt u ook ontzorgd worden van al uw energiebezigheden? Neem dan contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.

  Albert, Energie Analist