Menu Sluiten

Voordelig en effectief energie inkopen voor woningcorporaties

zakelijke energie inkopen voor woningcorporaties

Woningcorporaties hebben vaak dezelfde wensen met betrekking tot de inkoop van hun zakelijke energie. Flexibiliteit, slimme facturering en bescherming tegen onnodig hoge energieprijzen bij leegstand vormen daarbij de kern. Lees in deze blog meer over deze onderwerpen en hoe Zakelijke Energietarieven u helpt bij het inkopen van zakelijke energie voor woningcorporaties.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Vast of variabel zakelijke energie inkopen voor woningcorporaties ?

  Het eerste waar de woningcorporatie die op zoek is naar een nieuw zakelijk energiecontract aan denkt is of men gaat voor een vaste of variabele inkoopstrategie. Deze keuze is van grote invloed op de prijs voor energie en beide strategieën hebben hun voor- en nadelen.

  Zo is er vaste inkoopstrategie, waarbij de energieprijs gedurende de gehele contractduur vast staat. Het grote voordeel hiervan is dat het zekerheid en rust biedt. De ondernemers maakt zich dan niet continue druk over de prijs van energie. De woningcorporatie die kiest voor deze strategie als de prijs voor zakelijke energie relatief laag is, profiteert lang van lage prijzen, ook al stijgt de prijs op de energiemarkten. Het logische nadeel van de vaste inkoopstrategie is natuurlijk dat er niet geprofiteerd kan worden van hevige prijsdalingen op de stroom- en gasmarkt.

  Zakelijke energie inkopen op de spotmarkt

  Ten tweede is er de dynamische inkoopstrategie op de spotmarkt, wat betekent dat de prijzen voor energie meebewegen met de koers op de energiemarkt. De ondernemer krijgt elke maand een andere prijs op de factuur. Pluspunt aan deze strategie is dat bij prijsdalingen er ook echt minder betaald wordt, in tegenstelling tot de vaste inkoopstrategie. Tevens staat de prijs van energie op de spotmarkt gemiddeld veel lager dan vaste prijzen. Dat komt doordat de energieleverancier meer zekerheidsmarges hoeft in te bouwen.

  Doordat ondernemers bij de vaste inkoopstrategie duidelijkheid hebben over wat ze betalen voor hun energie gedurende langere tijd, maakt het de meest gekozen strategie. Dit geldt ook voor woningcorporaties. Kies bij het afsluiten van een nieuw contract voor het juiste instapmoment, dat is cruciaal in het bedingen van een goede prijs. Een van onze experts kan hierbij helpen. Is het niet het juiste instapmoment? Dan is het juist slim om in te kopen op de spotmarkt. Spotcontracten kunnen via Zakelijke Energietarieven altijd worden omgezet in een vaste prijs, zonder opzegvergoeding.

  Flexibel aantal aansluitingen

  Bij woningcorporaties verandert het aantal aansluitingen normaliter snel. Dit gebeurt bijvoorbeeld als er nieuwe woningen worden gebouwd of wanneer er panden worden gekocht of verkocht. Het is onhandig om, telkens wanneer dit zich voordoet, een nieuwe energiecontract af te sluiten. Sluit daarom via een inkooporganisatie alles contracten af onder een moeder contract.

  Hierdoor kunt u nieuwe aansluitingen bij uw lopende energiecontract voegen, zonder dat er een nieuwe energiedeal gesloten hoeft te worden. Ook kunnen aansluitingen gemakkelijk worden afgemeld, mochten er panden verkocht worden. Dit is wel zo makkelijk voor de woningcorporatie.

  Slimme facturering bij slim inkopen zakelijke energie woningcorporaties

  Woningcorporaties hebben graag een overzichtelijke factuur. Om die reden is het mogelijk om alle energie van elke woning op een enkel factuur te zetten. Zo ontvangt u niet tientallen of honderden verschillen facturen, maar slechts één. Op die manier is de facturering geordend en helder en scheelt het een hoop administratief werk.

  Wat tevens van belang is voor een woningcorporatie is dat de jaarafrekening op tijd binnenkomt. De energieprijzen moeten immers op tijd worden doorberekend naar de huurders van de woningen. Energieleveranciers kunnen hier wel eens mee treuzelen. Wij van Zakelijke Energietarieven staan echter in nauw contact met elke zakelijke energieleverancier. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u tijdig uw afrekening ontvangt en dat u zonder vertraging de prijzen kan doorberekenen. 

  Leegstandmodules bij Zakelijke Energietarieven

  Voor woningcorporaties is het onvermijdelijk dat ze te maken krijgen met periodes dat woningen leegstaan. Gedurende deze leegstand kunnen er verschillende problemen ontstaan. Vooral op het gebied van energie.

  Tijdens leegstand moet de woning wel aangesloten zijn bij een energieleverancier. Zo niet, kan de woning afgesloten worden van energie. Het kost dan tijd en geld om deze woning weer aan te sluiten. Hierdoor is het essentieel om de woning aangesloten te houden. Tegelijkertijd wilt u natuurlijk niet te veel betalen voor energie die gedurende leegstand niet gebruikt wordt. Hiervoor kunnen wij leegstandmodules afsluiten. Dit houdt in dat u slechts een zeer lage vaste prijs betaalt voor de aansluiting gedurende leegstand.

  Meer weten over hoe dit in zijn werk gaat en hoe wij dit eenvoudig voor u kunnen regelen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u er alles over.

  Wij helpen woningcorporaties subsidies te krijgen

  Woningcorporaties kunnen verduurzamen en dit financieren door aantrekkelijke subsidies. Voorbeelden hiervan: blokverwarming of stadsverwarming. Steeds meer woningcorporaties kiezen voor dergelijke installaties, omdat het een hoop geld kan besparen op de energiefacturen.

  Voor blokverwarming (maar ook voor installatie van zonnepanelen bijvoorbeeld) kan er subsidie aangevraagd worden. Dit maakt het extra aanlokkelijk om na te denken over verduurzaming. Zakelijke Energietarieven helpt u met het nadenken over dit soort maatregelen. Wij leggen graag de voor- en nadelen op een rijtje. Vervolgens regelen wij de aanvraag van de subsidies regelen. Wij doen het werk, terwijl u profiteert.

  Installatie van slimme energiemeters

  Moet u de energiemeters van woningen installeren of vervangen? Dit kan een hoop geregel zijn en zonder hulp kan het soms wel jaren duren voordat dit geregeld is. Zakelijke Energietarieven heeft contact met alle meetverantwoordelijken en zorgt voor snelle plaatsing of vervanging van meters. U bespaart zo niet alleen enkele maanden tijd, maar ook geld. Wij zorgen er namelijk elke keer weer voor dat onze zakelijke klanten minder betalen voor hun meetdiensten. Bel gerust als u wilt weten hoe we dit doen.

  Wij ontzorgen de woningcorporatie op het gebied van inkopen zakelijke energie

  Woningcorporaties moeten met veel verschillende dingen rekeninghouden. Energie is niet de core business waar de woningcorporatie doorgaans expert in is. Zakelijke Energietarieven neemt die zorg uit handen op basis van jarenlange expertise, zoals wij doen voor leden van Aedes. Wij verkennen de markt, sluiten het energiecontract af én zijn daarna de contactpersoon. Wij houden bijvoorbeeld voor u de opzegtermijn in de gaten, checken of er fouten in uw energiefacturen staan en regelen we uw slimme meters en verduurzamingsmaatregelen. Ook houden we continu voor u in de gaten of u kunt besparen op uw energie. Zo vormen wij dé energiepartner voor een woningcorporatie.

  Geïnteresseerd of meer weten? Neem dan contact met ons op.

  Albert, Energie Analist