Menu Sluiten

Kalverhouders: laat deze bespaarmogelijkheden op uw zakelijke energie niet liggen!

Kalverhouders: laat deze bespaarmogelijkheden op uw zakelijke energie niet liggen!

Systemen voor verwarming, ventilatie, voeding, verlichting, als kalverhouder heeft u veel zakelijke energie nodig om uw bedrijf draaiende te houden. Als grootzakelijk verbruiker van zakelijke energie in de kalversector zijn de kosten hiervoor een van uw grootste kostenposten. Door slim met uw zakelijke energie om te gaan en door te verduurzamen kunt u veel geld besparen op deze kostenpost. Wij vertellen hoe u dat kunt voorkomen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe kan ik als kalverhouder mijn bedrijf verduurzamen ten opzicht van zakelijke energie?

  Geen bedrijf kan er meer omheen: iedereen moet verduurzamen. Gelukkig zijn er voor kalverhouders voldoende kansen om duurzamer te werk te gaan. Zo kunt u veel geld besparen op uw zakelijke energie als kalverhouder én uw duurzaamheid bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting in de stallen en andere ruimtes. Daarnaast zijn de platte, lange daken van de stallen perfect voor het plaatsen van zonnepanelen waarop uw bedrijf kan draaien. Overschotten slaat u op in een batterij die u kunt plaatsen op uw erf. Die kunt u gebruiken voor minder zonnige dagen.

  De aanschaf van zonnepanelen en het plaatsen ervan kan veel werk zijn. Wij van Zakelijke Energietarieven nemen u graag dat werk uit handen. Wij hebben experts in dienst die precies weten waar u de meest voordelige en kwalitatieve zonnepanelen kunt aanschaffen en wij regelen ook de installatie. Verder adviseren wij u ook graag over de subsidies die u kunt aanvragen voor de aanschaf van duurzame oplossingen.

  Welke subsidies kan ik als kalverhouder krijgen voor duurzaamheid en zakelijke energie inkoop?

  Verduurzamen is niet gratis. Gelukkig heeft de overheid een handvol subsidies en andere voordelen paraat voor ondernemers die willen investeren. Een goed voorbeeld is de SDE++, een subsidie die u kunt aanvragen voor zonnepanelen op uw dak of voor een warmtepomp. Bent u een maatschap of eenmanszaak? Dan is een duurzame investering ook handig met oog op het kunnen verlagen van uw belastingdruk. Via de EIA, kort voor Energie-investeringsaftrek, kunt u 45,5% van de investeringskosten van uw winst aftrekken. Gevolg: uw fiscale winst daalt, wat u tot 11% fiscaal voordeel kan brengen.

  Heeft u vragen over deze subsidies? Wilt u weten voor welke subsidies u in aanmerking kunt komen? Bij Zakelijke Energietarieven kunt u terecht met al uw vragen. Daarnaast kunnen onze medewerkers u ook helpen met het aanvragen van deze subsidies. Neem gerust eens bij interesse of vragen contact met ons op.

  Hoe kan ik verder geld besparen op mijn zakelijke energie?

  Wij zien helaas nog steeds dat bedrijven hun zakelijke energiecontract gewoon laten verlengen, zonder op te zeggen. Hier laat u echter een grote bespaarkans op uw maandelijkse lasten liggen. Energieleveranciers mogen het energiecontract van hun zakelijke klanten stilzwijgend verlengen. Leveranciers van zakelijke energie laten deze verlenging vaak gepaard gaan met hoge verlengingskosten en ongunstige nieuwe voorwaarden. Als u een nieuw contract aangaat bij een andere leverancier, kunt u vaak profiteren van instapkortingen. 

  Als u besluit uit het contract te stappen en naar andere aanbieders gaat kijken, zijn een tweetal zaken belangrijk. Blijf allereerst bij het vergelijken van nieuwe aanbieders wel altijd kritisch kijken naar de leveringstarieven en het vastrecht. Deze zijn vaak niet meegenomen in de oorspronkelijke aanbieding, waardoor u uiteindelijk meer geld per maand kwijt bent. Als u eerder uit het contract wilt stappen of incorrect opzegt, kan het zijn dat u een boete moet betalen

  Het is dus cruciaal dat u correct uw energiecontract opzegt, om hoge bijkomende kosten te voorkomen. Op onze site vindt u een voorbeeldbrief voor het opzeggen van uw energiecontract. Deze kunt u vrijblijvend downloaden en gebruiken. Let daarnaast goed op de opzegtermijn. Veel contracten voor zakelijke energie hebben een opzegtermijn die tot 6 maanden kan oplopen. Houd hier dus altijd rekening mee!

  Wilt u graag bij uw huidige leverancier blijven? Dan raden wij aan om met uw leverancier contact op te nemen en over een nieuw contract met nieuwe, gunstige voorwaarden te onderhandelen. Uiteindelijk willen leveranciers hun klanten ook gewoon behouden, dus dit blijkt vaak een succesvolle zet.

  Kent u deze bespaartruc op uw energiebelasting al?

  Er zijn nog steeds veel te veel bedrijven die hun elektriciteitsmeters niet clusteren en hierdoor een grote bespaarkans mislopen.

  Hoe werkt dat? Ondernemers betalen pér elektriciteitsmeter op een WOZ-object belasting. Vooral bedrijven die hun panden hebben uitgebreid, grote stukken grond hebben of aangrenzende panden hebben bijgekocht en toegevoegd aan hun pand, hebben vaak meerdere elektriciteitsmeters. Bij Zakelijke Energietarieven kunnen wij al uw elektriciteitsmeters en tussenmeters in kaart brengen en deze clusteren. Dan tellen de meters als één en hoeft u slechts ook over een meter elektriciteitsbelasting te betalen. Dat kan u een hoop geld besparen.

  Met Zakelijke Energietarieven als energiepartner voordeel behalen?

  Clusteren, verduurzamen, slim contracteren, dit is slechts een kleine greep uit de talloze mogelijkheden die u veel geld kunnen besparen op uw energierekening. Heeft u bijvoorbeeld wel eens nagedacht over het inkopen van zakelijke energie voor uw kalverhouderij aan de hand van een inkoopstrategie? Bij Zakelijke Energietarieven helpen wij al meer dan 10 jaar klanten uit velerlei sectoren met al hun energiezaken, waaronder veel leden van de Stichting Brancheorganisatie Kalversector. Ook voor u als kalverhouder valt er veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Bel ons gerust eens bij vragen of interesse en wij helpen u graag verder.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *