Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw hogeschool: laat deze besparingskansen niet liggen!

Zakelijke energie voor uw hogeschool: laat deze besparingskansen niet liggen!

De Coronamaatregelen lijken dan toch echt klaar te zijn. De mondkapjes kunnen af, de anderhalve meterregel is afgeschaft en iedereen kan weer vrij naar school. De collegezalen en lokalen druppelen langzaamaan weer vol. De terugkeer van studenten in de schoolgebouwen, in combinatie met de stijgende gas- en energieprijzen door globale ontwikkelingen als de binnenval van Rusland in Oekraïne, zorgen ervoor dat de energiekosten aanzienlijk kunnen gaan toenemen. Voor een hogeschool is veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Hoe kunt u uw energiekosten zo laag mogelijk houden? Hoe kunt u geld besparen met verduurzamingsmaatregelen? Kunt u subsidie krijgen voor verduurzamingsoplossingen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe besparen op kosten zakelijke energie als hogeschool?

  U heeft zelf meer invloed op uw gas, water en energiekosten dan u denkt. Hieronder zullen twee manieren worden genoemd waarmee u kunt besparen op uw energierekening.

  Besparen op transportkosten van gas en energie

  Uw gas en energie komen niet vanzelf de gebouwen in. Netbeheerders zoals Stedin zorgen ervoor dat gas en energie naar uw panden worden getransporteerd. U betaalt hier een tarief voor per maand of jaar. Deze is vaak doorberekend in uw energietarieven of u betaalt de tarief apart aan de beheerder. Het tarief wordt bepaald aan de hand van uw aansluitwaarde. Vaak is de aansluiting veel groter dan wat daadwerkelijk benodigd is, waardoor u veel te veel betaalt.

  Het is dan ook aan te raden om met uw netbeheerder precies te gaan uitrekenen wat u nou precies nodig heeft qua aansluiting en wat u dus kunt besparen op uw huidige transportkosten.

  Installatie van warmtepompen

  De vraag naar waterpompen is enorm toegenomen sinds de gas- en energieprijzen toe zijn gaan nemen. Warmtepompen halen warmte uit natuurlijke bronnen, zoals de lucht of oppervlaktewater, in plaats uit bijvoorbeeld gas. Hier kunt u dus enorm mee besparen op uw gasrekening. De terugverdientijd van zo een pomp is met de huidige gas- en energieprijzen prima te overzien en staat goed in verhouding tegenover de levensduur van zo een pomp.

  U kunt daarnaast ook subsidie krijgen voor de aanschaf van de warmtepomp, als onderdeel van uw verduurzamingsprogramma. Een warmtepomp is namelijk ook ontzettend duurzaam. Win-win dus.

  Verduurzamen door zakelijke energie hogeschool?

  Niet alle lokalen en studieruimtes worden altijd gebruikt. Door de Coronapandemie is het steeds normaler geworden om lessen of bijeenkomsten online te doen en het valt dan ook wel te verwachten dat deze trend nog wel even, wellicht op kleinere schaal,

  Heeft u wel eens gedacht aan slim gebruik maken van uw WiFi? Op een enkeling na gebruiken bijna alle studenten nu een laptop bij hun studie, die zijn aangesloten op het internet van de hogeschool. U kunt hierdoor monitoren hoe studenten verspreid zijn over uw gebouwen. U kunt hierdoor er bijvoorbeeld achter komen dat bepaalde ruimtes helemaal niet worden gebruikt, terwijl deze wel worden verlicht en verwarmd. Dat is zonde. Let wel op! Dit dient uiteraard geanonimiseerd en conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te gaan. U verwerkt namelijk persoonsgegevens.

  Daarnaast wordt door bedrijven ook steeds meer gebruik gemaakt van kleine, slimme oplossingen die in het grote plaatje echt een verschil kunnen maken op uw energierekening. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen in lokalen die werken met bewegingssensors, waardoor niet onnodig energie wordt gebruikt voor het verlichten van leegstaande lokalen en ruimtes. Bedrijven kiezen er ook steeds vaker voor om gebruik te maken van isolerende raambekleding en gordijnen die warmte binnen kunnen houden tijdens de wintermaanden, maar tijdens de zomer ook hitte en felle zon kunnen weren.

  Er zijn talloze slimme trucs om te besparen op uw energierekening. Wij vertellen u daar graag meer over. Wij van Zakelijke Energietarieven gaan graag met u in gesprek over welke mogelijkheden het beste passen bij uw hogeschool op het gebied van zakelijke energie.

  Moet ik een aanbesteding doen voor mijn energie?

  Hogescholen draaien deels op overheidsgelden. Dat betekent dat investeringen vanaf €215.000,- moeten worden aanbesteed. Afhankelijk van uw grootte, zal het kunnen zijn dat u al zakelijke energie inkoopt via een aanbesteding. Wilt u grootschalig gaan verduurzamen? Let er dan op dat u ook misschien moet gaan aanbesteden.

  Een handige tip uit de praktijk om te voorkomen dat moet worden aanbesteed, is om de investering duidelijk te scheiden tussen een investering betreft gas en een investering betreft energie. Die kunt u namelijk scheiden, waardoor u wellicht onder het drempelbedrag voor aanbestedingen terecht komt.

  Wat kunnen wij betekenen voor inkoop zakelijke energie van uw hogeschool?

  De besparingsmogelijkheden op uw gas- en energierekening zijn eindeloos. Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al ruim 10 jaar ervaring binnen de energiesector en kunnen u goed helpen met het bedenken en uitvoeren van manieren om te besparen op uw gas- en energiekosten. Wij hebben de afgelopen jaren talloze bedrijven van verschillende omvangen uit verschillende sectoren kunnen helpen, waaronder meerdere onderwijsinstellingen en leden van de Vereniging Hogescholen. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren naar de precieze behoeftes van uw onderwijsinstelling.

  Albert, Energie Analist