Menu Sluiten

Voordelig zakelijke energie inkopen voor een vakantiepark: hoe gaat dat in zijn werk?

Voordelig zakelijke energie inkopen voor een vakantiepark: hoe gaat dat in zijn werk?

Vakantieparken hebben vaak een eigen energienetwerk. Als eigenaar van het park betaalt u dan voor elektriciteit en gas. Vakantieparken zijn grootverbruikers van energie omdat alle huizen op het gehele park voorzien moeten worden van energie. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen zorgen voor de beste deal ten aanzien van de inkoop van uw zakelijke energie voor uw vakantiepark. Zo kunt u zich focussen op andere werkzaamheden binnen uw bedrijf. 

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Voordelig energie inkopen als eigenaar van een vakantiepark

  De keuze voor de juiste inkoopstrategie kan veel geld besparen op de energierekening van uw vakantiepark. In het geval u kiest voor een variabele energieprijs kunt u meeprofiteren van de prijsschommelingen op de APX/EPEX-markt. De meeste energieleveranciers bieden bij een variabel tarief ook de mogelijkheid om kosteloos over te stappen, terwijl u bij een vast tarief over het algemeen dan een boete moet betalen. Wanneer u de energiemarkten actief in de gaten houdt en ziet dat een bepaalde daling zijn beste moment heeft bereikt, kunt u ervoor kiezen om dan gemakkelijk over te stappen op een vast contract. Een nadeel daarentegen is dat de tarieven flink kunnen verschillen, waardoor eventuele negatieve ontwikkelingen op de markt u als ondernemer direct raken. Bovendien is het volgen van de energiemarkt tijdrovend en dient het met enige regelmaat en inzet te gebeuren om het rendabel te laten zijn.

  Naast een variabel tarief is er ook de mogelijkheid tot een vaste energieprijs. Het instapmoment is hierbij wel belangrijk. Wanneer u instapt op het moment dat de koersen op de energiemarkten relatief laag zijn, dan profiteert u voor de overeengekomen contractperiode van lage energieprijzen. U weet dan voorafgaand aan de periode al zeker hoeveel de inkoop van energie voor uw vakantiepark u gaat kosten, waardoor u als ondernemer niet de energiemarkt in de gate hoeft te houden. Nadeel aan een vaste energieprijs is dat voor de looptijd van uw energiecontract de energieprijs is vastgezet. U kunt dan niet meer inspelen op gunstige ontwikkelingen op de beurzen.

  Door onze jarenlange ervaring op de energiemarkten (APX/EPEX, ENDEX en LEBA) kunnen wij u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft de inkoop van zakelijke energie voor uw vakantiepark. Wij houden graag voor u de ontwikkelingen op de energiemarkten in de gaten. Onze experts staan elke dag klaar om al uw vragen te beantwoorden en daarbij houden wij u continu op de hoogte van alles wat er verandert aan uw energiecontract. Zo hoeft u zich het gehele jaar geen zorgen te maken over energievraagstukken.

  Clusteren van elektriciteitsmeters op uw vakantiepark

  Een vakantiepark maakt vaak gebruik van meerdere elektriciteitsmeters. Wanneer elke elektriciteitsmeter veel energie verbruikt, is het voordelig om deze meters te clusteren. U betaalt dan namelijk minder energiebelasting. Hoe minder energiemeters uw vakantiepark heeft, hoe minder belasting u erover betaalt. Hier staat tegenover dat het wel gezeur kan opleveren met de afrekeningen. Als mensen een eigen huisje hebben op uw vakantiepark dat is aangesloten op het cluster en zij betalen niet op tijd hun belasting, dan krijgt u problemen met het betalen van uw facturen.  

  Twijfelt u over de keuze tussen meerdere elektriciteitsmeters op uw vakantiepark of juist een groot cluster van elektriciteitsmeters? Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze die het beste past bij de behoeften van uw vakantiepark. Benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Grootzakelijke gasaansluiting vakantiepark

  De woningen op een vakantiepark verbruiken uiteraard ook veel gas. Daarom heeft een vakantiepark vaak een grootzakelijke gasaansluiting. De capaciteit van de gasaansluiting is dan minimaal 40 m3 per uur. Op basis van uw jaarverbruik, uw meetinrichting en de afspraken met uw leverancier wordt u ingedeeld in de categorie ‘profiel grootverbruik’ (G2C) of categorie ‘telemetrie grootverbruik’. Binnen de categorie telemetrieverbruikers valt een onderscheid te maken tussen een GXX- en een GGV-aansluiting.

  Profiel grootverbruik:

  U komt terecht in deze categorie als u minder dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt. Een meetbedrijf registreert dan jaarlijks de meterstand, waardoor deze meterstand dus niet automatisch per dag of per uur wordt overgenomen.

  Telemetrie grootverbruik:

  U wordt ingedeeld in de categorie telemetrie grootverbruik als u meer dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt. Binnen deze categorie wordt nog een onderscheid gemaakt tussen:

  • GXX: verbruik van 170.000 – 1.000.000 m3 gas per jaar
  • GGV: verbruik van meer dan 1.000.000 m3 per jaar

  Valt u binnen deze categorie, dan heeft u een meetinrichting nodig waarbij uw energieleverancier elke dag de meterstanden kan aflezen. Uw energieleverancier ontvangt dan dus elke dag automatisch uw meetgegevens.   

  In geval u in de categorie ‘profiel grootverbruik’ valt, is het van belang om goed uw facturen na te lopen. Vanwege het feit dat de meterstanden dan niet automatisch worden geregistreerd, is de kans op fouten in uw factuur groot.  Op die manier loopt u het risico dat u betaalt voor meer dan u verbruikt.

  Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen vrijblijvend een snelle factuurcheck voor u uitvoeren. Neem contact met ons op en voorkom dat u onnodig veel betaalt voor uw zakelijke energie

  Wij helpen u als eigenaar van een vakantiepark met al uw zakelijke energie zaken

  Als eigenaar van een vakantiepark moet u met heel wat zaken rekening houden. Wilt u zich liever niet bezighouden met energievraagstukken, maar wel zoveel mogelijk blijven besparen op de energiekosten? Wij van Zakelijke Energietarieven zijn de aangewezen partij om u te helpen bij het kiezen van de juiste inkoopstrategie voor uw vakantiepark. Onze specialisten kennen de energiemarkt van binnen en van buiten en weten goed te voorspellen hoe deze zich gaat ontwikkelen. Wij bieden u niet alleen het goedkoopst mogelijk energiecontract aan, wij checken ook of er fouten in uw energiefacturen staan. Wilt u ook volledig ontzorgd worden van al uw energiebezigheden? Neem dan contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.

  Albert, Energie Analist