Menu Sluiten

Efficiënt en duurzaam zakelijke energie inkopen voor de transport en logistiek

Efficiënt en duurzaam zakelijke energie inkopen voor de transport en logistiek

Veel bedrijven in de transport hebben recentelijk te maken gehad met flinke prijsstijgingen van benzine, diesel en olie. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de inval van Rusland in Oekraïne hebben de brandstofprijzen behoorlijk opgedreven. Gelukkig biedt de zakelijke energie veel besparingskansen voor de transport en logistiek. Als grootzakelijk verbruiker is het essentieel dat u een strategische manier van zakelijke energie inkopen hanteert en dat u nadenkt over duurzaamheid. Heeft u daarnaast voor ogen met welke wettelijke verplichtingen u te maken heeft op het gebied van zakelijke energie?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik zo slim mogelijk zakelijke energie voor de transport en logistiek in?

  De meeste bedrijven in de transport en logistiek zijn grootzakelijk verbruikers van zakelijke energie. Dit betekent dat zij een aansluiting voor stroom hebben van 3×80 Ampère of groter. Door uw grote energieverbruik is het slim om na te denken over een inkoopstrategie, omdat zakelijke energie een van uw grote kostenposten is en zelfs de kleinste verbeteringen kunnen onder de streep al een groot verschil maken.

  Wat voor uw transportbedrijf de slimste inkoopstrategie van zakelijke energie is, hangt af van wat de behoeftes en plannen van uw bedrijf. Grofweg kunt u kiezen voor een vast of flexibel energiecontract. Heeft u plannen om te gaan verduurzamen of te verbouwen? Verwacht u dat uw energiekosten gaan dalen? Dan kan een flexibel energiecontract voordelig voor u zijn. Hoe minder zakelijke energie u gebruikt, des te meer risico kunt u nemen met uw energiekosten. Bij een flexibel energiecontract koopt u energie in voor de gemiddelde marktprijs per maand voor zakelijke energie. U kunt dus volop meeprofiteren van prijsdalingen, maar voorzichtigheid is ook geboden, want als de marktprijs stijgt, moet u daar ook aan meebetalen.

  Heeft u liever zekerheid over uw energiekosten op de lange termijn? Dan kunt u beter een vast energiecontract aangaan. U betaalt dan voor uw zakelijke energie een vaste prijs. Deze prijs is de prijs die op het moment van “instappen” op de energiemarkt gold. Onze energiespecialisten kunnen voor u een voordelig instapmoment kiezen waarop u het beste op de markt kunt toetreden.

  Met de installatie van laadpalen duurzaam en voordelig opereren?

  Ook binnen de transport en logistiek doen elektrische voertuigen haar intrede. Steeds meer bestelbussen en vrachtwagens rijden elektrisch. Door de inzet van elektrische voertuigen, zit u niet meer gebonden aan de dure brandstofprijzen en bent u lekker duurzaam bezig. Om deze voertuigen te laten functioneren, zijn laadpalen nodig.

  Bij het plaatsen van laadpalen dient u wel op de volgende twee zaken te letten. Allereerst zal het kunnen dat u uw elektriciteitsaansluiting moeten verzwaren. Hier kunnen extra kosten en tijd bij komen kijken. Daarnaast zal uw zakelijke energieverbruik sterk toenemen, u zal meer moeten inkopen, wat meer kosten met zich meebrengt. Gelukkig valt (een deel van) deze toename op te vangen met zonnepanelen. Heeft u een opslag met een dak? Dan kunt u daarop zonnepanelen plaatsen, tezamen met een accu die eventuele overschotten kunnen opslaan voor later gebruik. Staan uw voertuigen buiten? Ook dan kunnen zonnepanelen een oplossing zijn. Door met de zonnepanelen een “dak” boven de geparkeerde voertuigen te creëren, kunt u zonne-energie gaan opwekken.

  Gebruikt u vrachtwagens als vervoersmiddel? Dan kunt u tegenwoordig zelfs zonnepanelen inzetten om bovenop de vrachtwagens te plaatsen. Daar kan de wagen niet mee rijden, maar de chauffeur kan deze wel gebruiken als energiebron voor bijvoorbeeld verwarming of als oplader van zijn telefoon. Hier werd voorheen diesel voor gebruikt.

  Wat zijn mijn wettelijke verplichtingen in de transport?

  De overheid is druk bezig met overal wettelijke verplichtingen op het gebied van duurzaamheid in te stellen. Wij bespreken hier twee verplichtingen die voor u in de transport en logistiek interessant kunnen zijn.

  Met ingang van 2025 zijn in vele steden emissievrije zones te vinden, wat betekent dat u daar slechts mag komen met een elektrisch voertuig. Komen uw voertuigen veel in stedelijke gebieden? Dan is het aan te raden om elektrisch rijden te overwegen. Dat is een flinke investering. Gelukkig komt de overheid u hierin tegemoet en kunt u subsidie ontvangen. Elektriciteit is daarnaast goedkoper dan benzine en als u deze zelf kan opwekken met bijvoorbeeld zonne-energie, zelfs (deels) gratis! Zo verdienen uw elektrische voertuigen zichzelf goed terug.

  Daarnaast is het handig om te weten dat met ingang van 2023 veel kantoorpanden Energielabel C of hoger moeten hebben, op straffe van bestuurlijke boetes of een last onder dwangsom. Niet elk kantoorpand valt hieronder, dus zorg ervoor dat u goed voor ogen heeft of u ook aan deze verplichting moet voldoen. Bij Zakelijke Energietarieven hebben wij specialisten in dienst die u alles kunnen vertellen over deze verplichting. Valt u ook onder deze verplichting? Hoe vraagt u een energielabel aan? Wat moet u doen om energielabel C te behalen? Bel ons gerust eens bij vragen wij staan u graag te woord.

  Met Zakelijke Energietarieven als energiepartner aan de slag voor zakelijke energie transport en logistiek?

  De inkoop van zakelijke energie, verduurzaming, wettelijke verplichtingen, energiezaken nemen veel tijd en moeite in beslag. Wij van Zakelijke Energietarieven nemen uw energiezaken graag op ons. Onze energiespecialisten kunnen u het goedkoopste contract aanbieden en daarnaast kunnen wij u ook begeleiden bij het verduurzamen van uw opslag, voertuigen en bedrijfsvoering. Hierin hebben wij veel ervaring, waardoor veel leden van Transport en Logistiek Nederland (TLN) al veel voordeel hebben behaald door collectieve inkoop.

  Wilt u zich ook niet meer bezig hoeven te houden met energiezaken, maar wel zo veel mogelijk blijven besparen op de zakelijke energie in de transport en logistiek? Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *