Menu Sluiten

Hoe kan je zakelijke energie vergelijken als hockeyclub? Dit is de beste inkoopstrategie

Hoe kan je zakelijke energie vergelijken als hockeyvereniging? Dit is de beste inkoopstrategie

Voor sportverenigingen waaronder hockeyclubs is zakelijke energie een hoge kostenpost. Energie wordt gebruikt voor het verlichten van de velden, het verwarmen van de kleedkamers en alle apparaten die gebruikt worden in de kantine. Doordat de druk op verduurzamen toeneemt is kostenbeheersing essentieel voor hockeyverenigingen. In deze blog kijken we naar de verschillende aspecten van zakelijke energie voor hockeyclub. Ook bespreken we de meest voorkomende inkoopstrategieën.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding






     Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

     Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

     De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

     

    Hoe kan je als hockeyvereniging besparen op zakelijke energie?

    Er zijn ook een aantal mogelijkheden om slimmer om te gaan met het energieverbruik. Verlichting is bijvoorbeeld een van de grootste energieverbruikers voor een hockeyclub. Je kan alle oude traditionele verlichting vervangen door duurzame LED-lampen. LED verlichting is energiezuinig en heeft ook nog een veel langere levensduur dan de traditionele verlichting. Daarnaast kan je ook in ruimtes waar niet heel de dag iemand aanwezig is bewegingssensoren plaatsen. Dit kan een uitkomst zijn voor kleedkamers, toiletten of voorraadhokken. Zo gaat de verlichting automatisch aan als er iemand in de ruimte is, maar ook automatisch uit als er niemand meer aanwezig is. Zo branden de lampen nooit onnodig en kan je aanzienlijk kosten besparen.

    Isolatie is ook een belangrijke factor in kostenbesparing. Als je vereniging niet goed geïsoleerd is verlies je alle warmte die je opwekt rechtstreeks door de muren of het dak naar buiten. Door alle muren, vloeren, ramen en het dak goed te isoleren behoudt je de warmte veel beter waardoor je minder hoeft te stoken.

    Je kan ook slimme thermostaten installeren. Deze passen de temperatuur automatisch aan als er meer of minder mensen in de ruimte aanwezig zijn.

    Door gebruik te maken van groene energie kan je niet alleen kosten besparen maar ben je ook nog duurzaam bezig als hockeyvereniging. Zo draag je bij aan het verbeteren van het milieu en verklein je je ecologische voetafdruk. Je kan bijvoorbeeld zonnepanelen installeren. Het is een flinke investering maar kan op lange termijn terugverdient worden.

    De beste inkoopstrategie van zakelijke energie voor hockeyverenigingen

    Je kan aanzienlijk kosten besparen door zakelijke energie zo slim en strategisch mogelijk in te kopen als hockeyclub. Als eerste stap is het belangrijk om het huidige energieverbruik in kaart te brengen. Stel hierbij vragen En welke activiteiten kosten het meest energie? Het is verstandig om dit mee te nemen in het kiezen van de juiste inkoopstrategie. De energiemarkt is constant in beweging. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van belangrijke gebeurtenissen, vraag en aanbod, het seizoen of zelfs het tijdstip op de dag. Het is belangrijk om de markt goed in de gaten te houden en op het juiste moment in te kopen. Dit kan doormiddel van een vaste prijs of een variabele prijs.

    Als je kiest voor een vaste energieprijs zet je de huidige energieprijs vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft duidelijkheid en maakt budgettering eenvoudiger. Je komt niet voor verrassingen te staan zolang je contract loopt. Deze inkoopstrategie kan slim zijn als de energietarieven heel laag zijn op het moment van inkopen.

    Als je kiest voor een variabele energieprijs beweeg je mee met de energiemarkt. Je koopt de energie in tegen de huidige energietarieven. Als er verwacht wordt dat de energietarieven zullen dalen kan het slim zijn om voor deze inkoopstrategie te kiezen. Zo kan je meeprofiteren van de prijsdalingen waardoor je goedkoper uit kan zijn. Alleen is deze inkoopstrategie wel risicovoller dan een vast contract.

    Je kan als hockeyvereniging ook overwegen om deel te nemen aan collectieve inkoop. Bij deze inkoopstrategie bundelen meerdere verenigingen hun energievraag en kunnen zo een betere onderhandelingspositie krijgen bij de energieleveranciers. Dit kan zorgen voor weer gunstigere tarieven en betere contractvoorwaarden. Deze inkoopstrategie kan zeker voor kleine verenigingen een uitkomst zijn.

    Het kan hierbij slim zijn om een energie-adviseur in te schakelen. Die kan bijvoorbeeld namens de vereniging onderhandelen met zakelijke energieleveranciers voor beter tarieven en voorwaarden. Neem gerust contact met ons op dan helpen wij je hier graag mee.

    Praktijk voorbeeld uit eigen ervaring:

    Hockeyvereniging X is een kleine hockeyclub. Ze merkten dat de energiekosten aardig opliepen en dachten dat het gunstiger moest kunnen. Ze hebben hulp ingeschakeld van een energie-adviseur. Die heeft hockeyvereniging geadviseerd over te stappen naar een andere inkoopstrategie. Ook hebben ze samen gekeken naar verschillende mogelijkheden om te verduurzamen. Hierdoor bespaart hockeyvereniging X dit jaar 15% aan energiekosten.

    Wat kan Zakelijke Energietarieven voor jouw hockeyvereniging betekenen?

    Wij van Zakelijke Energietarieven ontlasten ondernemers van al hun energiezaken zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun bedrijfsvoering. Heb jij vragen over je huidige energiecontract? Of twijfel je om over te stappen op een andere inkoopstrategie en weet je niet precies op welke? Neem vrijblijvend contact op met een van onze energie analisten. Zij kijken samen met jou naar de beste inkoopstrategie van zakelijke energie passend bij jouw hockeyclub. Ook met vragen over verduurzamen en het inkopen van groene energie kan je bij ons terecht.