Menu Sluiten

Hoe koop je zakelijke energie in voor golfaccommodatie? Optimalisatie en inkoopstrategieën

zakelijke energie goldaccomodatie

Golfaccommodaties zijn mooie grote terreinen die een rustgevende omgeving bieden voor zowel recreatieve als professionele golfers. Alleen het onderhouden van zo’n golfbaan vraagt aanzienlijk veel zakelijke energie. De hoge energievraag komt ook door de clubhuizen, restaurants en shops die op een golfaccommodatie aanwezig zijn. In deze blog bespreken we verschillende aspecten van zakelijke energie voor een golfaccommodatie en kijken we naar de beste inkoopstrategie.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding






     Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

     Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

     De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

     

    Zakelijke energiebehoeften van een golfaccommodatie

    Een golfaccommodatie heeft te maken met diverse energiebehoeften voor zakelijke energie. De grootste energievragers zijn:

    • Beregeningssystemen: om de velden van de golfbanen optimaal te houden is het onderhouden van het gras een cruciale taak. Het irrigeren vereist pompinstallaties die aanzienlijke hoeveelheden elektriciteit verbruiken.
    • Verlichting: in de avonden en om veiligheidsredenen is goede verlichting noodzakelijk. Dit geldt voor zowel de golfbanen als in de gebouwen op het terrein.
    • Clubhuis: er zijn in het clubhuis meerdere activiteiten die veel stroom verbruiken zoals verwarming, koeling, keukenapparatuur, en verlichting in het clubhuis maar ook in de restaurants. Dit draagt allemaal bij aan de energieconsumptie van de golfaccommodatie.
    • Voertuigen: op een golfbaan rijden aardig wat golfkarretjes rond. Deze en alle andere elektrische voertuigen die op het terrein gebruikt worden moeten opgeladen worden.
    • Onderhoud: machines en gereedschappen die worden gebruikt voor het onderhoud van de golfbanen vragen ook vraag energie.

    Zakelijk energiebeheer voor golfaccommodaties

    Het optimaliseren van energiebeheer start met een grondige analyse van het huidige energieverbruik. Dit kan je in kaart brengen door een energie-audit uit te voeren, hierbij worden alle activiteiten en apparatuur die energie verbruiken geëvalueerd. Enkele voorbeelden van optimalisatie voor energieverbruik zijn:

    • Maak gebruik van energie-efficiënte apparaten: door te investeren in energie-efficiënte apparatuur kan op de langere termijn flink bespaard worden op energiekosten. Denk hierbij aan LED verlichting. Door alle oude halogeen- of gloeilampen te vervangen door LED lampen verbruik je veel minder energie en ze hebben ook een langere levensduur. Ook moderne pompen en irrigatiesystemen verbruiken een stuk minder elektriciteit en kunnen veel nauwkeuriger worden afgestemd op de waterbehoeften voor de golfbanen. Er zijn ook energiezuinige HVAC- systemen. Verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen in de clubhuizen en andere faciliteiten op de accommodatie moeten goed en efficiënt onderhouden zijn.
    • Maak gebruik van hernieuwbare energiebronnen: door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen kan je zowel energiekosten besparen als de ecologische voetafdruk verkleinen van de golfaccommodatie. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de gebouwen. Afhankelijk van de locatie van de golfaccommodatie kunnen kleine windturbines een aanvullende energiebron zijn. Ook warmtepompen kunnen hierin een uitkomst zijn als energiezuinige optie voor de verwarming en of koeling.
    • Maak gebruik van slimme technologie en automatisering: door slimme technologieën en automatisering toe te passen kan je als golfaccommodatie je energieverbruik efficiënter beheren.  Slimme thermostaten kunnen helpen om de temperatuur in gebouwen automatisch te regelen, dit wordt aangepast op het naar het gebruik afhankelijk van het tijdstip op verschillende dagen. Bewegingssensoren en tijdschakelaars installeren is ook slim als het gaat om het verminderen van energieverbruik. Zo gaat de verlichting alleen aan wanneer nodig en blijft het niet onnodig branden. Ook kan je een tijdsschakelaar instellen op de tijden dat je opent en sluit. Energiebeheersystemen kunnen energieverbruik in real-time bijhouden en optimaliseren.

    De beste inkoopstrategie voor het inkopen van zakelijke energie voor golfaccommodaties

    Dat een golfaccommodatie een hoog energieverbruik heeft is nu wel duidelijk. Ook hebben we verschillende opties besproken om het energieverbruik te verlagen. Maar een andere manier om kosten te besparen op zakelijke energie als golfaccommodatie is het kiezen van de juiste inkoopstrategie. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden die je kan overwegen:

    Een vaste energieprijs: als je kiest voor een vaste energieprijs zet je de huidige energieprijs vast voor een langere periode. Je betaalt dit tarief gedurende de looptijd van je contract. Hierdoor creëer je voorspelbaarheid in energiekosten en budgettering wordt hierdoor eenvoudiger. Je bent ook beschermt tegen eventuele prijsstijgingen in de energiemarkt maar je kan hierdoor ook niet mee profiteren van prijsdalingen.

    Een variabele energieprijs: als je kiest voor een variabele energieprijs koop je energie in tegen de huidige energieprijs. Je beweegt als het ware mee met de energiemarkt. Dit kan voordelig zijn in tijden dat de energieprijzen laag liggen. Echter brengt het ook het risico met zich mee van eventuele prijsstijgingen. Voor golfaccommodaties met een flexibel budget kan dit een aantrekkelijke mogelijkheid zijn. Voor deze inkoopstrategie is het continue monitoren van de energiemarkt noodzakelijk.

    Duurzame energiecontracten: duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Er zijn ook energiebedrijven die contracten aanbieden waarbij een deel of alle geleverde energie afkomstig is uit hernieuwbare bronnen. Denk hierbij aan zonne-, windenergie of biomassa. Deze contracten kunnen wel iets duurder uitvallen maar dragen bij aan duurzaamheidsdoelstellingen van je accommodatie. Ook voor klanten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan wordt je accommodatie aantrekkelijker.

    Zelfvoorzienende energieproductie: ook zijn en er golfaccommodaties die investeren in eigen energie opwekking zoals zonne- of windenergie. Hierdoor verminder je de afhankelijkheid van externe energiebronnen en op lange termijn kan dit ook flink kosten besparen.

    Wat kan Zakelijke Energietarieven betekenen voor jouw golfaccommodatie?

    Wij van Zakelijke Energietarieven helpen ondernemers door ze te ontlasten van al hun energiezaken. hierdoor kunnen zij zich volledig focussen op hun bedrijfsvoering. Heb jij vragen over je huidige energiecontract? Of wil je graag overstappen naar een andere inkoopstrategie? Neem vrijblijvend contact op met een van onze energie analisten. Zij kijken samen met jou naar de beste inkoopstrategie passend bij jouw golfaccommodatie. Ook met vragen over verduurzamen of het inkopen van groene energie kan je bij ons terecht.