Menu Sluiten

Lage temperaturen en dus hoge energiekosten voor uw skibaan? Lees dit zodat u geld kunt besparen!

Lage temperaturen en dus hoge kosten voor je skibaan? Lees dit zodat je geld kunt besparen!

In het skiseizoen wil iedereen wel eens een afdaling wagen van de piste. Voor het vaak dure wintersport in het buitenland zijn skibanen in Nederland een goed alternatief. Echter zijn dit in feite vrieskisten met grote lichtinstallaties en dus grote energieverbruikers. De kosten worden voor iedereen zo hoog, zowel voor de bezoekers als voor de skibaan zelf. Echter zijn er meerdere manieren om je energieverbruik zo efficiënt mogelijk te maken en de zakelijke energie kosten voor de skibaan zo laag mogelijk te houden. Lees verder hoe dat kan!

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Kosten besparen doe je zo!

  Als skibaan ben je hoogstwaarschijnlijk een grootzakelijk energieverbruiker. Er is voldoende belichting nodig om goed te kunnen skiën, en daarnaast is het van belang dat er een lage temperatuur is om de baan goed te houden. Hierdoor wordt er veel energie gebruikt, zeker in de warmere maanden. Wanneer je een grootzakelijk verbruiker bent neemt dat met zich mee dat er andere regels gelden met betrekking tot bijvoorbeeld het inkopen van energie. Hier liggen dan ook mogelijkheden om de kosten te beperken. Hier komen we zo nog op terug.

  Een andere manier is het investeren in duurzame en groene energie. In het geval van een indoor skibaan zal deze een groot plat dak hebben, die uitermate geschikt zal zijn voor een groot aantal zonnepanelen. Op deze manier kan je de energie die je nodig hebt zelf opwekken, en bijvoorbeeld laadpalen op de parkeerplaats voorzien van stroom. Zo wordt je skibaan ook weer aantrekkelijker voor in dit geval publiek met elektrische auto’s. Duurzaamheid draagt bovendien ook bij aan een positief imago voor je baan en tegenwoordig is dat niet overbodig.  Daarnaast kan er gedacht worden aan duurzamere verlichting, bijvoorbeeld door LED-verlichting te installeren in het gebouw. Verduurzaming is niet goedkoop, en kan misschien een prijzige investering zijn. Echter, de overheid subsidieert verduurzaming. Wanneer je inderdaad zonnepanelen wilt laten installeren of op een andere manier groene energie wilt opwekken, dan kan je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Ook kan je mogelijk gebruik maken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Hiermee kan je een deel van de investeringskosten aftrek van je fiscale winst. Hoewel het dus nooit gratis zal zijn, zijn er meerdere manieren om de kosten van de investering te beperken.

  Wil je graag verduurzamen maar wil je graag advies hoe je dat het beste kunt doen? Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen je met al je duurzaamheidsvraagstukken helpen. Wij kunnen ook de aanschaf en installatie van zonnepanelen regelen. Zo heb je daar verder geen omkijken meer naar. Interesse? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

  Koop je energie goed in!

  Zoals eerder werd genoemd heb je als grootzakelijke energieverbruiker keuzes in het inkopen van je energie, of beter gezegd: je moet je eigen energiecontract afsluiten. Hierbij is het dus van belang dat er voor het juiste contract wordt gekozen. Vele skibanen zullen onderdeel uitmaken van een keten. In dit geval is het verstandig samen een contract af te sluiten voor de skibanen. Hiermee zul je een lagere prijs betalen voor je energie en behaal je financieel voordeel. Als grootzakelijke verbruiker zul je met je leverancier  een bandbreedte en een gecontracteerd volume afspreken. Wanneer jouw verbruik hoger of lager uitkomt zal je meer geld moeten betalen. Het is dus verstandig om, wanneer er plannen zijn om te verduurzamen of in iets anders te investeren, voor een kortere termijn te contracteren. De kans is dan namelijk groot dat je energieverbruik zal veranderen. Hiermee voorkom je dat je verder in de kosten zult lopen.

  Misschien heb je wel betere dingen te doen dan je lang bezig te houden met energiecontracten. Wij bij Zakelijke Energietarieven helpen je dan ook graag. Neem voor advies zeker eens contact op!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *