Menu Sluiten

Hoe een inkoopstrategie voor zakelijke energie in de textielindustrie u veel geld kan besparen

Hoe een inkoopstrategie voor zakelijke energie in de textielindustrie u veel geld kan besparen

Veel verschillende industrieën zijn getroffen door de stijgende prijzen van gas en zakelijke energie. Ook binnen de textielindustrie zijn de prijsstijgingen te merken. Omdat binnen de textielindustrie veel onderlinge concurrentie is, is het essentieel dat de kostprijs van de producten zo laag mogelijk blijft, teneinde een sterke positie op de markt te behouden. Door slim zakelijke energie aan de hand van een inkoopstrategie in te kopen voor de textielindustrie kunt u veel financieel voordeel behalen. Daarnaast biedt duurzaam ondernemen u ook een goede bespaarmogelijkheid. In deze blog vertellen wij u daar meer over.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Waarom zakelijke energie voor de textielindustrie inkopen met een inkoopstrategie?

  De constante verandering van de vraag en het aanbod van zakelijke energie zorgt ervoor dat de energieprijs per uur kan schommelen. Deze prijsveranderingen bieden u een slimme bespaarmogelijkheid. Door een inkoopstrategie te hanteren kunt u veel voordeel behalen op het gebied van zakelijke energie op de textielindustrie. Voor grootzakelijke bedrijven, wat de meesten in de textielindustrie zullen zijn, is een inkoopstrategie helemaal interessant, omdat een minimaal prijsverschil al een groot effect kan hebben op uw uiteindelijke energiefactuur.

  Wat is de beste inkoopstrategie voor zakelijke energie op de textielindustrie? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dat verschilt immers per bedrijf. Het voornaamste belang bij het kiezen van de gunstigste inkoopstrategie, is dat deze u zo veel mogelijk financieel voordeel oplevert, helemaal tegenover uw concurrentie. Binnen dergelijke concurrentiegevoelige sectoren is het essentieel om minimale voordelen tussen energietarieven op te sporen en hier op in te spelen. Dit kan voor u immers het verschil maken tussen een winst- of verliesgevende periode.

  Wat is het beste moment om zakelijke energie in te kopen?

  Het inkopen van zakelijke energie voor de textielindustrie is een tijdsafhankelijke bezigheid. De koers verandert natuurlijk constant door wijzigingen in vraag en aanbod, maar ook globale ontwikkelingen zoals de Coronacrisis en de inval van Rusland in Oekraïne hebben op hun beurt weer invloed op de ontwikkeling van de energieprijs. Het is de truc om ‘goede’ momenten te voorspellen en hierop te anticiperen.

  Twee praktijkvoorbeelden:

  Op de ENDEX-markt koopt u zakelijke energie in voor een vaste prijs. De prijs wordt per dag vastgelegd. Als u de markt betreedt betaalt u de dagprijs van die dag voor de termijn waarop u heeft ingekocht. Twee jaar geleden was de marktprijs voor zakelijke energie door de Coronacrisis erg laag. Wij hebben veel van onze klanten toen geadviseerd om zakelijke energie op de ENDEX in te kopen en deze voor langere tijd vast te zetten. Toen later de prijzen voor zakelijke energie weer stegen, hadden deze ondernemers een lager tarief dan concurrenten die dit niet hadden gedaan.

  Op de APX/EPEX-markt koopt u zakelijke energie voor een tarief dat per uur wordt aangepast. De ervaring leert dat dit op de lange termijn de voordeligste markt is om zakelijke energie op te kopen. Op dit moment zijn de energieprijzen historisch hoog. Het is dan ook niet slim om nu voor een vaste prijs zakelijke energie in de kopen op de ENDEX-markt. Wij adviseren klanten nu dan ook om op de APX/EPEX-markt in te kopen en te anticiperen op een toekomstige prijsdaling. Dan kan de energieprijs weer worden vastgezet.

  Het in de gaten houden van de prijsontwikkelingen op de energiebeurzen en het bepalen van de juiste inkoopstrategie kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Wij begrijpen goed dat u die tijd liever aan iets anders besteedt. Daarom hebben wij experts in dienst die de energiemarkt constant in de gaten houden en op basis daarvan, in combinatie met uw wensen, voor u de juiste inkoopstrategie kunnen bepalen. Wilt u ook zo voordelig mogelijk zakelijke energie voor uw textielbedrijf inkopen? Neem dan contact met ons op voor al uw vragen en een vrijblijvende kennismaking.

  Duurzaam ondernemen én geld besparen op uw zakelijke energie? Zo doet u dat!

  Duurzaamheid is voor veel mensen een belangrijk onderwerp geworden. Het komt steeds vaker voor dat consumenten of bedrijven de mate van duurzaamheid in bijvoorbeeld de productie meenemen bij de keuze voor welk product zij gaan. De textielindustrie kan er dus ook niet meer omheen. Gelukkig biedt duurzaamheid bedrijven ook veel gunstige mogelijkheden. Door productieprocessen te verduurzamen gaat u energiezuiniger te werk en hoeft u dan ook minder zakelijke energie in te kopen. Recente ontwikkelingen in de mode-industrie laten zien dat steeds meer consumenten zich afzetten tegen fast fashion en productieprocessen die een hoge uitstoot hebben en vervuilend voor het milieu zijn. Actieve inzet voor duurzaamheid is gunstig voor uw imago en kan helpen bij nieuwe klanten aantrekken. Naast het verduurzamen van uw productieprocessen liggen er ook bespaarkansen in het duurzamer maken van uw panden. Hoe werkt dat? Veel fabriekshallen zijn onvoldoende geïsoleerd en verbruiken vaak onnodig stroom doordat ruimtes die niet worden gebruikt alsnog worden verwarmd en verlicht. De inzet van bewegingssensoren voor licht en verwarming kan een slimme oplossing hiervoor zijn. Verder kunnen slimme meters uw verbruik precies monitoren en u inzicht geven in waar u nog zou kunnen besparen. Zo verbruikt u nooit meer onnodige energie.

  Met Zakelijke Energietarieven als energiepartner aan de slag?

  Wilt u gaan verduurzamen maar weet u niet waar u moet beginnen? Waar liggen uw bespaarkansen op het gebied van duurzaamheid in de textielindustrie? Hoe houd ik mijn energiekosten zo laag mogelijk? Zakelijke Energietarieven kan u volledige begeleiding bieden op het gebied van zakelijke energie en duurzaamheid. Op het gebied van zakelijke energie valt immers veel te behalen in de textielindustrie. Benieuwd waar uw kansen liggen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *