Menu Sluiten

Geld besparen door efficiënt zakelijke energie voor uw sporthal in te kopen: zo doet u dat!

Geld besparen door efficiënt zakelijke energie voor uw sporthal in te kopen: zo doet u dat!

Sporthallen zijn dagelijks volop in gebruik. Van schoolgym, gebruik door sportverenigingen, tot zelfs priklocaties tijdens de Coronacrisis. Het is dan ook niet gek dat sporthallen een grootzakelijk verbruik van zakelijke energie hebben. De energierekening is bij veel sporthallen een van de grote kostenposten. Door de recente ontwikkelingen op de energiemarkt zijn de energieprijzen flink gestegen, waardoor deze kostenpost alleen nog maar meer is geworden.

Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie ook voordeel te behalen voor sporthallen. Met een inkoopstrategie kunt u bijvoorbeeld slim inspelen op de ontwikkelingen op de energiemarkt. Daarnaast biedt duurzaamheid ook bespaarkansen op uw zakelijke energie. In deze blogpost vertellen wij er graag meer over.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik zo voordelig mogelijk zakelijke energie in voor mijn sporthal?

  Net als veel andere bedrijven en instanties hebben sporthallen ook last van de prijsstijgingen van zakelijke energie. Bedrijven zijn bijvoorbeeld genoodzaakt om hun kostprijs te verhogen, of instanties zoals zwembaden en pretparken moeten toegang duurder maken om kostendekkend te kunnen opereren. Daar is wat aan te doen. Door uw zakelijke energie in te kopen met een inkoopstrategie kunt u veel geld besparen. Hoe werkt dat?

  De energieprijs maakt net als bijvoorbeeld aandelen prijsstijgingen- en dalingen door. Hier kunt u slim op inspelen. Zakelijke energie kunt u op de dagmarkt of de termijnmarkt inkopen. Op de dagmarkt, officieel de APX/EPEX genoemd, wordt de energieprijs per uur bepaald aan de hand van de vraag en het aanbod op dat moment. Als u inkoopt op de dagmarkt, betaalt u een variabel tarief per maand dat het gemiddelde is van de prijsontwikkeling op de markt. Op de termijnmarkt, officieel de ENDEX koopt u zakelijke energie in voor een vaste prijs. De prijs die u betaalt is de koers van de dag waarop u inkoopt. U koopt dan in voor een bepaalde termijn, dus bijvoorbeeld een jaar.

  De meeste bedrijven kopen op dit moment hun zakelijke energie in op de dagmarkt. De energieprijs is op dit moment op een hoogtepunt en de verwachting is dat de prijs op de termijn weer gaat dalen. Als u voor een vaste prijs inkoopt (dit doet u dus op de ENDEX, de termijnmarkt), zit u vast aan een hoge energieprijs voor een vooraf bepaalde termijn, terwijl uw concurrenten op de dagmarkt meeprofiteren van in de toekomst opspelende prijsdalingen.

  Welke inkoopstrategie past het beste bij mijn sporthal? Op welke energiemarkt koop ik het voordeligst zakelijke energie in voor mijn sporthal? Wilt u ook geld besparen met een inkoopstrategie voor zakelijke energie voor uw sporthal? Bel ons gerust met al uw energievragen.

  Hoe kan ik mijn sporthal verduurzamen?

  Steeds meer ondernemers kiezen ervoor hun bedrijf te verduurzamen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van het imago, toekomstbestendigheid, besparing op energiekosten en/of op grond van een wettelijke verplichting. Ook voor sporthallen liggen er veel kansen op het gebied van duurzaamheid. Zo kunt u uw hallen en ruimtes een stuk energiezuiniger maken door te investeren in ledverlichting, licht en verwarming te laten draaien op bewegingssensoren en bijvoorbeeld slimme meters aan te schaffen, die uw verbruik in kaart brengen en ook de verwarming/verkoeling van ruimtes als kleedkamers kunnen reguleren. Dit is slechts een kleine greep uit de talloze mogelijkheden voor een duurzamere sporthal.

  Wilt u gaan verduurzamen? Welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij mijn sporthal? Kan ik een subsidie voor verduurzaming van mijn sporthal aanvragen? Zakelijke Energietarieven kan u voorzien van advies op maat over hoe u verduurzaming het beste aan kunt pakken en hoe u zo veel mogelijk voordeel kunt behalen op uw energiekosten. Neem gerust contact met ons op bij interesse. Wij denken graag met u mee.

  Hoe kunt u besparen op de energiebelasting van uw sporthal?

  Sporthallen worden aangemerkt als bedrijven met elektriciteitsaansluitingen met een verblijfsfunctie. Dit is gunstig, want u kunt dan namelijk heffingskorting aanvragen over uw energiebelasting. Deze heffingskorting wordt per jaar vastgesteld en wordt na de aanvraag van uw energiebelasting afgetrokken. Dit kunt u tot 5 jaar geleden met terugwerkende kracht aanvragen. Een mooie bespaarkans dus!

  Let op! Soms heeft u aanbestedingsplicht!

  Veel sporthallen draaien voor een deel of geheel op overheidsgelden. Wilt u in de toekomst een investering gaan doen zoals grootschalige verduurzaming? Wilt u uw pand uitbreiden? Dan is de kans aanwezig dat u deze investering moet aanbesteden. Hoe werkt dat? Wat is een aanbesteding? Per jaar wordt er een bepaald minimumbedrag vastgesteld voor aanbestedingsplicht. Als u een investering wilt gaan doen die hoger is dan dit minimumbedrag, dient u dit kenbaar naar buiten te maken, waarna geïnteresseerde opdrachtnemers zoals aannemers kunnen reageren met een factuur, waarna het gunstigste bod wordt gekozen, op basis van vooraf bepaalde criteria.

  Een praktijkvoorbeeld:

  Sporthal Y gaat verduurzamen. De sporthal koopt ledverlichting in, laat haar complex geheel isoleren en laat de verwarming en verkoeling regelen door warmtepompen. De plannen worden begroot op een bedrag dat uitkomt boven het minimumbedrag voor aanbestedingen. Doordat Sporthal Y van de gemeente geld ontvangt, is zij dus verplicht de opdracht aan te besteden. De opdracht wordt bij de overheid bekend gemaakt en geïnteresseerden kunnen hun offertes indienen. 

  Ook volledig ontzorgd zijn met Zakelijke Energietarieven?

  Wilt u ook weten wat de voordeligste inkoopstrategie is voor zakelijke energie? Wilt u ook geld besparen met een duurzamere sporthal? Heeft u een andere energie-gerelateerde vraag? Neem dan gerust eens contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek vertellen wij u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *